תוכן עמוד זה פוגע בך? דווח לנו


סופגניות

½4 כוסות (630 גר') קמח לבן מנופה

· 1 שקית שמרית (50 גרם)

· 1 שקית משפר לאפייה ביתית (50 גרם)

· ½ כוס (100 גר') סוכר לבן

· 4 ביצים גודל L

· 1 כף תמצית וניל

· 3 כפות ברנדי/רום

· 1 כפית מלח

· ¼ כוס (50 גר') שמן קנולה / סויה

· ¼ כוס (60 גר') מים

· שמן לטיגון עמוק

למילוי לקישוט

ריבת תות איכותית אבקת סוכר

ממרח שוקולד סוכריות צבעוניות

ריבת חלב לציפוי לבן – פונדנט (בחנויות המתמחות)

אופן ההכנה:

1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למים ולשמן.

2. לשים בוו-לישה במהירות איטית 3 דקות תוך הוספה הדרגתית של המים והשמן.

3. מערבלים כ-7 דקות נוספות עד קבלת בצק רך, עדין ומעט דביק (וזה בסדר).

4. מניחים את כדור הבצק בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומשהים 1 שעה במקרר.

5. על משטח עבודה מקומח, חותכים חתיכות בגודל של כדורי פינג-פונג (כ-35 גר' בצק). מכדררים ומניחים על מגש תנור משומן היטב במרחק 5 ס"מ אחד מהשני.

6. מתפיחים מכוסה במגבת יבשה, לפחות 1 שעה.

7. מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 180°C (טמפרטורת השמן נכונה לטיגון כשמכניסים כף-עץ לשמן ומופיעות בועות קטנות סביבה). עומק השמן בסיר 3 ס"מ לפחות.

8. בעזרת כף שטוחה משומנת מרימים את הסופגניה התפוחה והופכים אותה לטיגון בשמן

בעדינות (זהירות, השמן חם מאוד).

9. מטגנים דקה מכל צד עד להזהבה, מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על מגש עם נייר סופג

קובה

מצרכים:
מעטפת הקובה:
1/2 ק"ג (2 וחצי כוסות) סולת
1 כפית מלח
2 כוסות מים
1 כף שמן

המלית:
400 גרם בשר בקר טחון (אפשר טחון גס)
חופן עלי כרפס קצוצים
1 בצל גדול קצוץ דק
1 שן שום כתושה
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור

מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה ומניחים למשך 10 דקות לספיגת הטעמים.

המרק:
3-4 כפות שמן
1 בצל קטן קצוץ
3 סלק בינוני חתוך לשמיניות
2 כפות רסק עגבניות
4-5 גבעולי כרפס
מיץ מ – ½ לימון
4 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
קורט פפריקה חריפה
7 כוסות מים

אופן ההכנה:
המרק:
מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להשחמה.

מוסיפים את הסלק וממשיכים לטגן כ-2 דקות, מוסיפים רסק עגבניות ואת גבעולי הכרפס, מיץ לימון, סוכר מלח ופפריקה.

יוצקים 7 כוסות מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.

הקובה:
יוצקים סולת לקערה גדולה ומוסיפים את המלח והשמן. יוצקים מים בהדרגה עד קבלת תערובת אחידה ומעט דלילה (אם יש צורך ניתן להוסיף מים). ממתינים 5 דקות עד לספיגת המים.

מרטיבים מגש במעט מים. מחלקים את תערובת הסולת לכדורים קטנים בגודל אגוז ומניחים על גבי המגש הרטוב.

בידיים רטובות נוטלים כדור ומשטחים על כף היד.

נוטלים כפית גדושה ממלית הבשר ומניחים במרכז, סוגרים את הקצוות מסביב למלית. מגלגלים בעדינות לכדור עגול וחלק.

מניחים ע"ג המגש הרטוב, וממשיכים עד לסיום כל כדורי הסולת.

השלב האחרון:
מניחים בסיר המרק הרותח 7-8 כדורי קובה מוכנים, ממתינים דקה ומוסיפים עוד 7-8 עד גמר הקובות במגש.

מטלטלים את הסיר בזהירות רבה למניעת הדבקות הקובות אחת לשנייה או לתחתית הסיר. מבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.

מכבים את האש ומניחים את הסיר סגור כ- 10 דקות נוספות.

נישנושי שוקולד

מתכון לנישנוש מתוק

מצרכי הכדורים:
חצי כוס
שקדים
125 גרם
שוקולד מריר
40 גרם
חמאה או מרגרינה
פירורי
שוקולד לציפוי, כמה שרוצים

הכנת הכדורים:
מזהבים את ה
שקדים במחבת לוהטת ויבשה. מורידים מהאש, מצננים שוברים היטב.

ממסים את ה
שוקולד עם החמאה בסיר באן מארי וברגע שמתקבלת תערובת חלקה מוסיפים את השקדים.

מורידים מהאש ויוצרים כדורים קטנים, מגלגלים בפירורי ה
שוקולד ומקררים עד ההגשה.

מצרכים ל-6 מנות:
1 חבילת ספגטי
500 גרם בשר טחון
1 רסק עגבניות קטן
2 עגבניות בשלות
צרור פטרוזיליה קצוצהספגטי בולונז


אופן ההכנה:
1. בעזרת מבוגר מכינים את הספגטי במים רותחים ע"פ הוראות ההכנה על גב האריזה.

2. בעזרת מבוגר קוצצים את הבצל והעגבניות לחתיכות קטנות. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות.

3. כאשר העגבניות מתרככות, בעזרת מבוגר מוסיפים את הבשר ומפוררים היטב עם כף עץ, עד שהבשר מטגן בחתיכות קטנות קטנות.

4. בעזרת מבוגר מוסיפים את רסק העגבניות, פטרוזיליה, מים והתבלינים ומערבבים היטב עד לרתיחה.

5. בעזרת מבוגר מנמיכים את האש ומכסים את המחבת ל-10 דקות.

6. מוזגים פסטה בצלחת, מעל שמים כף מכובדת של בולונז, אוכלים ונהנים!!!

מצרכים לעוגה
5 ביצים
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כפית אבקת נס קפה
1 כוס שוקולית
1/2 1 (אחד וחצי) כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
כוס מים

מצרכים לציפוי שוקולד
5 ביצים
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כפית אבקת נס קפה
1 כוס שוקולית
1/2 1 (אחד וחצי) כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
כוס מים

מצרכים לעוגה
5 ביצים
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כפית אבקת נס קפה
1 כוס שוקולית
1/2 1 (אחד וחצי) כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
כוס מים

מצרכים לציפוי שוקולד
4 כפות קקאו
6 כפות סוכר
6 כפות מים
50 גרם מרגרינה

אופן ההכנה
1. בעזרת מבוגר מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מכניסים את כל חומרי העוגה לקערית גדולה ומערבבים את כל החומרים יחד עד שמתאחדים
3. משמנים תבנית אפיה (קוטר 26 ס"מ) ושופכים לתוכה את בלילת העוגה
4. בעזרת מבוגר מכניסים לתנור החם ואופים כ-30 עד 40 דקות - עד שמכניסים קיסם לתוך העוגה והוא יוצא נקי
5. כשהעוגה מוכנה מוציאים אותה מהתנור ומתחילים להכין את הציפוי
6. בעזרת מבוגר מכניסים לתוך סיר קטן את כל מצרכי הציפוי וממיסים אותם על אש קטנה
7. כשכל החומרים נמסו, יוצקים את ציפוי מעל העוגה עד שכל העוגה מצופה
8. מקשטים את העוגה איך שאוהבים - סוכריות צבעוניות / קצפת / מרשמלו וכו'