תוכן עמוד זה פוגע בך? דווח לנו


 קצת על מיינקראפט!

טוב עד עכשיו הראתי לכם תמונות של מיינקראפט אבל עכשיו אני יראה לכם מזה וקישור לאתר שמימנו מורידים אז הינה:

הינה הקישור:https://minecraft.net/

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
Gnome-colors-emblem-development.svgערך זה נמצא בתהליך עבודה מתמשך. הערך פתוח לעריכה.
אתם מוזמנים לבצע עריכה לשונית, ויקיזציה וסגנון לפסקאות שנכתבו, וכמו כן לעזור להרחיב ולהשלים את הערך.
Minecraft
Minecraft 1.7.2 Main Menu Screenshot.jpg
צילום מסך של התפריט הראשי במיינקראפט 1.7.2
שם בעבריתמיינקראפט
תאריך הוצאההגרסה הקלאסית: 10 במאי 2009
גרסת אלפא: 29 ביוני 2010
גרסת הבטא: 20 בדצמבר 2010
גרסה מלאה: 18 בנובמבר 2011
סוגהארגז חול, עולם פתוח, אינדי
פיתוחMojang
גרסה1.7.4
פלטפורמותמחשב אישי (Java), אנדרואיד, iOS,‏ Xbox 360

מיינקראפטאנגלית: Minecraft) הוא משחק אינדי בסגנון ארגז חול אשר נוצר במקור על ידי מרקוס נוטץ' פרסון השבדי, ומאוחר יותר, פורסם על ידי Mojang. המשחק יצא למחשב האישי לראשונה ב-2009 בגרסת אלפא‏[1], ב-2010 בגרסת בטא‏[2] וב-2011 יצאה לאור הגרסה הרשמית‏[3]. באותה שנה, יצאו לאור גם גרסאות לiOS ולאנדרואיד[4]. ב-2012 יצאה גרסה לXbox 360[5], שמפותחת בשיתוף עם 4J Studios. בשנת 2013 הוכרזו גרסאות לXbox one, לפלייסטיישן 3, לפלייסטיישן 4 ולפלייסטיישן ויטה[6] שמפותחות עם 4J גם כן. כל הגרסאות של מיינקראפט זוכות לעדכונים מחזוריים.

כבר מגרסאותיו הראשוניות המשחק זכה להצלחה אדירה, ולביקורות משבחות. נכון ל-2 בדצמבר 2013, נמכרו מעל 12,897,836 יחידות לגרסת המחשב האישי[7], דבר המציב אותו ברשימת המשחקים המצליחים ביותר מעולם.

במשחק עולם פתוח, המאפשר יצירתיות מקסימלית, ונותן לשחקנים לבנות בחופשיות בעולם הבנוי מקוביות בגרפיקת תלת-ממד אשר נוצר באקראיות. אספקטים אחרים במשחק הם הישרדות, חקר העולם ולחימה.

פיתוח[עריכת קוד מקור | עריכה]

פיתוח מיינקראפט[עריכת קוד מקור | עריכה]

התחלת פיתוח/טרום קלסי[עריכת קוד מקור | עריכה]

הגרסה הראשונה של מיינקראפט יצאה ב-10 במאי 2009 כמשחק בשם "Cave Game" (או בעברית:"משחק מערה"). ב-13 במאי,נוסף האספסוף הראשון-בני אדם. ב-14 במאי שונה השם ל-"Minecraft: Order of the Stone", ולאחר כך ל-"Minecraft" באופן סופי. ב-16 במאי הסתיים פיתוח גרסאות הטרום-קלסי כשיצאה הגרסה האחרונה של הטרום קלסי, והראשונה של הגרסה הקלסית של מיינקראפט.

הגרסה הקלסית[עריכת קוד מקור | עריכה]

הגרסה הקלסית הראשונה במיינקראפט יצאה ב-16 במאי 2009. בגרסה שיצאה כמה ימים לאחר מכן, ב-21 במאי, הוסרו בני האדם [דרוש מקור] וניתן למצוא אותם רק בקבצי המשחק.

אודיו[עריכת קוד מקור | עריכה]

משחקיות[עריכת קוד מקור | עריכה]

צילום מסך של עולם משחק הנוצר באופן אקראי

השחקן (סטיב) נוצר בעולם אקראי בו הוא נע בחופשיות. נקודת המבט היא מגוף ראשון, אך השחקן מסוגל להגדיר אותה כגוף שלישי[8]. המשחק מאפשר לשבור ולהציב סוגים שונים של קוביות‏[9], וליצור מהן פריטים שונים אשר יעזרו לו להתקדם במשחק‏[10]. חלק מפריטים אלו הם כלים, אשר יאפשרו לשחקן לבצע פעולות חדשות‏[11].

המשחק מתחיל כאשר השחקן מוצב על פני השטח של העולם האין סופי, בו קיימים מישורים, הרים, מערות וימים, שבהם מבנים שונים‏[12]. במשחק קיים גם אקלים הנע בין מדברי לקוטבי. מערכת הזמן במשחק מחלקת אותו למחזורי יום-לילה‏[13].

במשחק ישנם שערים אשר מעבירים את השחקן לממדים אחרים‏[14], בהם הוא יכול להלחם במפלצות שונות, לחקור אזורים אחרים ולהשיג משאבים ייחודים‏[15].

מצבי המשחק[עריכת קוד מקור | עריכה]

Survival (הישרדות)[עריכת קוד מקור | עריכה]

צילום מסך מגרסת הבטא, בו נראה השחקן יוצר גרזן ממקלות ומאבן

במצב משחק זה, השחקן צריך להשיג משאבים טבעיים, לבנות מבנים ולהלחם, על מנת להתמודד עם מערכות החיים והרעב - ולשרוד‏[16]. בהתאם לדרגת הקושי, בחשכה מפלצות נוצרות ותוקפות את השחקן‏[17].

השחקן צריך להתמודד עם מצאי מוגבל, שיתעשר רק אם השחקן יפעל‏[16]. על מנת להתקדם במשחק, השחקן מסוגל לבנות מכונות, לרקוח שיקויים[18] ולהתיך בכבשן[19]. במהלך המשחק, פעולות מסוימות מעניקות לשחקן נקודות ניסיון, איתן הוא יכול לשפר את ציודו‏[20]. השחקן יכול לסחור עם דמויות בעולם‏[21], ולמצוא אוצרות המצויים ברחבי המפה‏[22]. במידה והשחקן מת, הוא מופיע בנקודת ההתחלה שלו ללא חפציו. נקודת ההתחלה יכולה להתאפס על ידי שינה במיטה[23].

ניתן לשחק בתת-מצב המשחק Hardcore (קשה) בו רמת המשחק מוגדרת כקשה במיוחד, וכאשר השחקן מת הוא מאולץ למחוק את העולם ולא לשחק בו יותר‏[24].

Creative (יצירתי)[עריכת קוד מקור | עריכה]

במצב משחק זה לשחקן גישה לכמות בלתי-מוגבלת של כל המשאבים והחפצים במשחק והוא לא צריך לדאוג למערכות החיים והרעב‏[25]. השחקן יכול לעוף במהירות ברחבי המפה ולשבור קוביות מידית‏[25]. השחקן יכול להקיש פקודות שיעזרו לו לשלוט בעולם ביתר קלות‏[26]. מצב המשחק זה מתמקד בבניית מבנים גדולים, ובבחינת רעיונות חדשים. בנוסף, לעתים מנצלים את התכונות המיוחדות של מצב זה על מנת ליצור משחקים ייחודיים.

Adventure (הרפתקה)[עריכת קוד מקור | עריכה]

מצב משחק זה נוסף בשלב מאוחר יחסית של המשחק; הוא מייצר חוויה בה השחקן מהווה תפקיד פסיבי יותר בעולם‏[27]. השחקן לא יכול לשבור קוביות ללא הכלים הראויים למשימה. אינטראקציה מתאפשרת רק עם מנגנונים מסוימים‏[27]. מצב המשחק נועד לשימוש במפות הרפתקה; דרך חיוב השחקן לפעול בדרך שיוצר המפה תכנן ולהגביל את שליטתו בעולם. כמו כן, המצב נמצא בשימוש בשרתים מסוימים על מנת למנוע הרס וגנבה.

Multiplayer (מרובה משתתפים)[עריכת קוד מקור | עריכה]

משחק מרובה משתתפים מאפשר משחק משותף בשרת